REINERTSEN skal bygge om plattform for 600 mill.

REINERTSEN har signert kontrakt med Statoil på nær 600 millioner kroner for å klargjøre Kristin-plattformen til å ta i mot olje fra Maria-feltet. Arbeidet skal utføres i Trondheim og sysselsetter 120 mennesker frem til prosjektet ferdigstilles i 2018.

Kontrakten er et modifikasjonsoppdrag, der satelittfeltet Maria skal kobles på Kristin-plattformen. Oljefeltet Maria ligger i Norskehavet på 315 meters vanndyp ca. 20 km sørøst for Kristin. Operatør for Maria er det tyske oljeselskapet Wintershall.

REINERTSEN setter stor pris på kontrakten. 
- Vi setter alltid stor pris på å få nye kontrakter. Ingeniørene hos oss ligger helt i front når det gjelder topside modifikasjoner, så denne kontrakten er en anerkjennelse til de dyktige menneskene som jobber i REINERTSEN, sier administrerende direktør Torkild Reinertsen.

Direktør for forretningsutvikling i REINERTSEN, Geir Suul, tror kompetanse, erfaring og fokus på kostnadseffektive løsninger har vært utslagsgivende for at vi fikk kontrakten.

- Denne kontrakten er midt i kjernevirksomheten vår, det er dette vi skal være best på. Vår ingeniørkompetanse har alltid vært vårt viktigste konkurransefortrinn. Når vi jobber i hele EPCI-kjeden klarer teamene å finne kostnadseffektive løsninger, sier Suul.

REINERTSEN har lenge arbeidet med å oppnå mer effektiv prosjektgjennomføring av EPCI-prosjekter. I sammenheng med Statoils STEP-iniativ så satte REINERTSEN i fjor høst en ambisjon om å redusere kostnaden av en prosjektgjennomføring med 30%.

Dette blir det første prosjektet hvor vi får testet vår ambisjon. Vi er nå ferdig med FEED og kjører direkte over i EPCI med samme team. Vi har allerede gjennom FEED-fasen lyktes med å kutte kostnader betydelig. At vi jobber tett med Statoil underveis er en viktig suksessfaktor, sier Suul.

REINERTSEN AS ble etablert som en familiebedrift i 1946 og har stor kompetanse innenfor prosessanlegg og subsea. Kompetansen er opparbeidet gjennom 30 år med erfaring innen undervannssystemer og 20 år innen prosessanlegg.Dette er en viktig kontrakt i et ellers utfordrende marked. Dessverre vil ikke denne tildelingen endre situasjonen i forhold til permitteringene som ble varslet tidligere.

 
Les også artikkelen om tildelingen på adressa.no: REINERTSEN skal bygge om plattform for 600 millioner kroner.Geir Tore Suul
Avdelingsleder Prosessanlegg
Photo Marit Hommedal - Statoil
Photo Marit Hommedal - Statoil

Design: HK, CMS: Wondercode